Semester med barn – fullt ös eller tid för vila?

semester med barn

Dags för semester och sommarlov! Vad säger du – blir det fullt ös eller även tid för vila?

David ska jobba en del och har högsäsong nu när andra är lediga (sommaren är ju späckad med konserter och festivaler). En turné blir det i år så det innebär en del dagar och nätter ensam med barnen för mig. Vi ska träffa kusiner och kompisar och fylla dagarna med bus men även få tid för lugn och ro.

semester med barn

Sommarlov med barn kan vara väldigt roligt men som vuxen kan man bli rätt trött. Särskilt om man är ensam med barnen. Det är ofta fullt ös med små kids. Utflykter, lekparker, skogspromenader. Grejer som ska packas, vardagssysslor som fortfarande ska göras. Massa skratt och en del tårar av uppskrapade sommarknän. Roligt men kanske inte sådär avkopplande när man har semester med barn.

Det har varit sena läggningar här med en liten som haft svårt att somna. Strax efter kl. 22 igår kom jag ut ur sovrummet med röda ögon och linser som klistrat fast. Värmde tre charmiga mackor i micron och energin som fanns kvar räckte till några klipp från Nyhetsmorgon till det surrande ljudet av en sån där babyvakt för att höra om liten tappat nappen. Sen däckade den här mamman. Trött men glad.

Hur är din semester? Är det fullt ös eller blir det tid för vila?


4 svar till “Semester med barn – fullt ös eller tid för vila?”

  1. Vi är en familj som är bosatta ute på landsbygden & vi tar dagen som den kommer helt enkelt.Vi har planerat att åka till 2st ställen i sommar med sonen.För oss finns ingen anledning till att stressa fram dagarna.

    • Låter härligt! 🙂 Och klokt att ta dagen som den kommer. Ofta finns äventyren nära och i allt det enkla.

  2. Jag har nog alltid varit en koppla av på semestern mamma. Dagarna har fått komma och gå då, jag tycker om rutiner men sommaren och semestern rutiner föredrar jag mest, då kan man göra lite som man vill.

    Nu när sonen är snart 14 så sover han längre än mig men är också vaken länge ;). Det där med vakenheten kan då bli ett problem eftersom han gärna kommer till mig mitt i natten och vill snacka ????

    • Så skönt att du kunna haft det så 🙂 Och vilken skillnad det blir när barnen blir äldre! 🙂 Hoppas du får en riktigt skön sommar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *