Tankar om graviditet, förlossning och första amning

bebis

bli storasyster

Två små flickor har jag fått! Två guldklimpar. Olika och samtidigt så lika. Två graviditeter och två förlossningar har jag gått igenom, som var olika på flera sätt och där den ena slutade i akut kejsarsnitt. Såhär ett tag efteråt tycker jag att det är lättare att se hur otroligt mycket man går igenom mentalt under en graviditet och förlossning. Både när man väntar sitt första barn och blir förälder för första gången, och när man ska bli tvåbarnsförälder. Det är något av det absolut största man kan vara med om i livet!

bebis

Jag är en sån där som googlar mycket och försöker läsa på. Det är ju så mycket som händer med kroppen och med en som person under den här förhållandevis korta perioden i livet. Och jag vill tipsa om tre artiklar min kollega Gamze, doula och tvåbarnsmamma, har skrivit.starta eget under föräldraledighet

Den första handlar om alla de olika känslorna man kan känna under en graviditet. Det ät helt normalt att både känna lycka, oro, nedstämdhet och glädje på samma gång. Den andra handlar om  6 saker man bör känna till om förlossningen och som jag önskat att jag vetat mer om inför mina två förlossningar. Och så till sist en om amning och om barnets instinktiva beteende precis efter födseln. Jättehäftigt!

Hur är det eller har varit för dig? Hur har du upplevt omställningen?


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *