5 tips när du ska anlita barnvakt

anlita barnvakt

 – I reklamsamarbete med myNanny –

Livet som småbarnsförälder kan vara intensivt och ibland kan man behöva avlastning. Har man inte släkt och vänner som kan avlasta kanske man funderar på att anlita barnvakt. Det finns många fina personer som kan hjälpa till men att lämna över ansvaret för det mest värdefulla man har till någon annan kan kännas läskigt i början. Vad ska man tänka på när man anlitar en barnvakt?

anlita barnvakt

5 tips när du ska anlita barnvakt

1. Vad behöver ditt barn?

Alla barn är unika. En del barn tycker att det är spännande med nya människor medan det för andra tar lite längre tid att närma sig en ny person. En del barn är lugnare och tycker kanske om att sitta och pyssla medan andra är mer aktiva och har mycket energi. Berätta hur just ditt barn fungerar och vad ditt barn behöver. Prata också om hur ni vill att barnvakten ska agera och bemöta ert barn i olika situationer.

anlita barnvakt

2. Viktiga rutiner

För barn är det viktigt med rutiner och det förutsägbara. Det kan vara förhållandevis små saker som gör barnet tryggt. Som att godnattsagan ska läsas innan läggdags eller hur maten serveras. Prata med barnvakten om de rutiner ni har hemma och vad som är viktigt för ditt barn. En del saker kanske till och med behöver förklaras i detalj. Det hjälper både ditt barn och din barnvakt.

3. Förbered barnet

Att ditt barn vet vad som ska hända är viktigt för att hen ska kunna känna sig trygg. Att anlita barnvakt innebär ju också att ditt barn och barnvakten troligtvis inte träffats förut. Förbered och prata därför med barnet om vad som ska hända och låt dem träffas för att lära känna varandra.

anlita nanny

4. Om olyckan är framme

En barnvakt ska ta ansvar för det som betyder mest för dig. Barnvakterna hos myNanny har under sin utbildning fått lära sig hur man undviker olyckor, hanterar allergier, utför hjärt- & lungräddning och många andra viktiga säkerhetsåtgärder. Glöm inte att berätta var ni förvarar förstahjälpenlåda, mediciner, brandsläckare och annat som kan behövas om olyckan är framme.

5. Ha roligt!

Berätta för er barnvakt vad ditt barn tycker om att göra och vad som gör hen glad. Ditt barn och er barnvakt kan få en fin och trygg relation och ha mycket roligt tillsammans. Alla barnvakter hos myNanny utbildas i hur man gör passen roliga, innehållsrika och utvecklande för barnen.

Text: Paulina Gunnardo, Beteendevetare och grundare av Ditt barn & Du

Om myNanny

myNanny erbjuder barnpassning som passar din familjs behov. Alla barnvakter hos myNanny utbildas i hur man undviker olyckor och hur man gör passen roliga och utvecklande för barnen. De går igenom en gedigen process när de anställs och alla är utbildade i HLR.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *