Det här med att kunna mata sitt barn med flaska vid valda tillfällen fast man annars ammar kan ju vara väldigt praktiskt! Kanske vill man åka iväg en stund och låta pappan eller någon annan mata bebisen under tiden. Eller så kanske man vill hjälpas åt på natten när bebisen är hungrig så att mamman får sova några fler sammanhängande timmar. Men att få ett ammande barn att acceptera flaska kan ibland vara en utmaning minst sagt.

Jag tänkte dela med mig av mina bästa tips, jag har nämligen fått kämpa en hel del med båda mina barn. 😅

🍼Börja med att köpa en vanlig flaska, tex Mam och se om bebisen accepterar den. Om inte, prova att byta till ett annat märke och se om det funkar bättre.

🍼 Säkerställ att bebisen verkligen är hungrig när du ska försöka, en kräsen bebis kan vägra om det inte verkligen kurrar i magen.

🍼Om inga flaskor du köpt duger, prova med en annan storlek på nappen. Beroende på hur stort flödeshålet är rinner vätskan olika snabbt ur flaskan och det kan ha större påverkan än man tror!

🍼 Om bebisen fortsätter vägra, testa att byta märke på ersättningen. De smakar lite olika och för vissa finsmakare duger bara en specifik sort. Eller kanske till och med endast utpumpad bröstmjölk.

🍼 Har du en riktigt envis bebis som blir ilsken bara du närmar dig med flaskan, prova att mata i en mer upprätt position, tex sittandes i ditt knä.

🍼 Temperaturen på ersättningen eller mjölken kan spela roll för om bebisen vill dricka eller inte. För vissa bebisar går det bra att dricka rumstempererat men många föredrar den uppvärmd.

🍼 Om inget av ovanstående funkar, ta en paus på någon vecka och försök sedan på nytt igen. Trägen vinner. Men kom ihåg att vissa bebisar är riktigt envisa. 😅

Har ni något annat tips som jag inte fått med? Dela gärna med er i sånt fall 😊