Välkommen graviditetsvecka 31! 69 dagar kvar till beräknad förlossning!

Vid den här tiden är det vanligt att gravida kvinnor blir mer introverta och börjar vända allt mer uppmärksamhet och fokus mot sitt ofödda barn. Och det känner jag verkligen igen mig i! Jag som har barn sedan tidigare vet att det är en speciell tid vi har framför oss. Det faktum att vi blir tvåbarnsföräldrar och att Henny ska få ett syskon är ju helt nytt! Även hon ska förberedas. Sen går det ju förstås inte att veta hur det kommer att bli, så man får vara öppen för att något nytt väntar.

gravid vecka 31

Beundrar magen inne på toan på Björn Axén där jag var och klippte mig häromdagen

Här fortsätter det att boas för fullt! Det tvättas kläder, sorteras i lådor efter olika storlekar, första blöjpaketet är inköpt, skötbord, säng och fina lakan. Det är så sjukt mysigt att få förbereda för en ny liten människas ankomst!

Vi ska även ta tag i en profylaxkurs nu. Profylaxträning innebär att man övar sig på att slappna av och andas rätt under förlossningsarbetet. När värkarna börjar komma igång är det lätt hänt att man spänner sig och håller andan och risken är då att det gör mer ont. Min personliga erfarenhet är att profylaxandningen hade väldigt positiv effekt på min förlossningssmärta och att jag klarade mig ganska långt på bara andningen (sen tog jag EDA). Så vi ska träna profylax igen inför lillasysters ankomst.

Läs mer om graviditeten och våra förberedelser här

Hur gör ni för att förbereda er?