Gravid vecka 31 – Förbereda sig för bebis

gravid vecka 31

Gravid vecka 31 och 69 dagar kvar till beräknad förlossning!

Vid den här tiden är det vanligt att gravida kvinnor blir mer introverta och börjar vända allt mer uppmärksamhet och fokus mot sitt ofödda barn. Och det känner jag verkligen igen mig i! Jag som har barn sedan tidigare vet att det är en speciell tid vi har framför oss. Även om vi varit med om att få barn tidigare är ju detta att vi blir tvåbarnsföräldrar, och att Henny ska få ett syskon, helt nytt! Även hon ska förberedas. Sen går det förstås inte att veta hur det kommer att bli, så man får vara öppen för att något nytt väntar.

gravid vecka 31
Beundrar magen inne på toan på Björn Axén där jag var och klippte mig häromdagen

Förbereda sig för bebis

Här fortsätter det att boas för fullt! Det tvättas kläder, sorteras i lådor efter olika storlekar, första blöjpaketet är inköpt, skötbord, säng och fina lakan. Det är så mysigt att få förbereda för en ny liten människa!

Man måste köpa ”allt”. Det viktigaste handlar om var barnet ska sova, att barnet har kläder och att man kan sköta barnets hygien. Sen är närheten, att barnet får näring och att barnet är ovillkorligt älskat det absolut viktigaste.

Förbereda sig för förlossning

Vi ska även förbereda oss för förlossningen med förlossningsplan och ta tag i en profylaxkurs nu. Profylaxträning innebär att man övar sig på att slappna av och andas rätt under förlossningsarbetet. När värkarna börjar komma igång är det lätt hänt att man spänner sig och håller andan och risken är då att det gör mer ont. Min personliga erfarenhet är att profylaxandningen hade väldigt positiv effekt på min förlossningssmärta och att jag klarade mig ganska långt på bara andningen (sen tog jag EDA). Så vi ska träna profylax igen inför lillasysters ankomst.

6 saker du bör veta om förlossningen
Läs mer om graviditeten och våra förberedelser här

Hur gör ni för att förbereda er?


2 svar till “Gravid vecka 31 – Förbereda sig för bebis”

    • Haha, ja men det är ju typ samma sak =) Man är ju tjock om magen när man är gravid. Inget illa med det, jag beundrar min vackra mage varenda dag. Kan inte gå förbi en spegel utan att titta på och klappa på min fina mage =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *