Jobba i slutet av graviditeten

vila

vila

Jobba i slutet av graviditeten? Jag är inne i tredje trimestern och v. 30. Ibland tänker jag att det ju är ett tag kvar. Andra dagar känns förlossningen och det faktum att jag blir tvåbarnsmamma så nära! När jag hängde en tvätt idag gick det verkligen i s-l-o-w m-o-t-i-o-n! Allt går betydligt långsammare än vanligt! Jag orkade inte hålla det tempot jag brukar. Jag måste ha varit rätt förskonad under graviditeten med Henny, för såhär långsam var jag inte då. Jag blir förvånad i princip varje dag över hur kroppen påverkas.

Tredje trimestern innebär ju också att jag snart ska gå på deltids-föräldraledighet (kommer dela med David under veckorna, han driver också eget), men det innebär att jag kommer sänka tempot i företaget. Så nu är förberedelserna inför sista tiden som gravid och tiden med bebis i full gång! Jag preppar för våren så att det ska rulla även om jag är borta från arbetet.

Hur gör du som också är gravid? När går du på föräldraledighet? Drar du ner på tempot något inför förlossningen?

Läs mer:

→ Tänka utanför boxen om föräldraledigheten


5 svar till “Jobba i slutet av graviditeten”

  1. Jag mådde så himla bra när jag väntade tvillingarna så jag jobbade på, tog semester halvdagar i slutet mest för att jag hade för mycket kvar. Nu har jag ett arbete där det är föreläsningar, samtal och administration så det var inte fysiskt ansträngande men samtidigt så tränade/instruerade jag till v 33 (hade kunnat fortsätta men fick bihåleinflammation och det kändes dumt att återuppta i v 35 hahaha)…

    • Va skönt att du mådde så bra! Och särskilt med tvillingar!
      Jag mådde toppen (vad jag minns) med Henny i magen och var ganska aktiv även fysiskt med hunden ända till dagarna innan förlossningen (även om jag förstås gick långsammare och var klumpig). Jobbade/pluggade också till precis innan förlossningen. Den här gången funderar jag däremot på att ta ut föräldraledighet på deltid i slutet. Är mycket mer påverkad denna gång. Klurar lite 🙂

  2. Jag var helt slut sista månaden av min graviditet. Var så stor och otymplig att jag hade svårt bara att komma ur sängen och få på mig kläder (inte ens gravidkläder passade!). Jag sov också väldigt dåligt på nätterna. Tog ledigt helt 4 veckor innan BF (arbetar på kontor), och kommer nog göra detsamma vid en eventuell ny graviditet 🙂

  3. Känner mig än så länge väldigt lätt i kroppen. Magen är såklart i vägen ibland, den har ju ändå växt vilket är en omställning, men jag hoppas kunna hålla mig pigg så jag kan jobba länge. Tänkte ta ledigt knappt två veckor innan BF. Men jag lyssnar verkligen på kroppen och tar det lugnt, man vet ju aldrig när måendet plötsligt ändras. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *