Vabruari-läsning: Följ med Alfons på nya äventyr 

Alfons Åberg lek med färg och form

Feberheta pannor, snoriga små näsor och envis hosta som aldrig vill ge med sig. Vabruari månad är här. Högsäsong för diverse sjukdomar och som förälder kanske du är mer hemma och vabbar än vad du är på jobbet? Då gäller det att ladda med glass i stora lass, mycket vila och inte minst spännande böcker att bläddra i, som dessa nya aktivitetsböcker, baserade på Gunilla Bergströms klassiska barnbokskaraktär Alfons Åberg och hans vänner.

Alfons lekar och bästa bus

Alfons lekar och bästa bus

Alfons lekar och bästa bus innehåller tio olika inomhuslekar och bus. En tacksam räddning för de små som är för sjuka för att vistas på förskolan men tillräckligt friska för att behöva stimuleras där hemma. Följ med Alfons när han bygger en mysig koja, skriver hemliga brev och gör hakfigurer. Boken innehåller även klassiska pyssel, som att göra trolldeg och garnbollar. Och i ett mörkt rum kan man göra skuggfigurer. Med hjälp av papper och pinne kan du göra din egen skuggfigurteater. Perfekt aktivitet att pyssla med i sängen de dagar ditt barn inte orkar vara uppe och leka.

Jag läste denna bok tillsammans med min son som nyss fyllt två år. Även om han inte riktigt förstår alla aktiviteter än tycker han om att läsa och titta på de olika uppslagen. Att följa med på Alfons olika upptåg blir som en berättelse i sig. Extra spännande var det att titta på hur man gör garnbollar.

Alfons Åberg leker med färg och form – Stimulerande läsning med frågor

Den andra boken vi läste heter Alfons Åberg leker med färg och form. Det här var helt klart vår favorit. Här följer barnet med Alfons och alla hans vänner när de leker och upptäcker färger och former. På ett pedagogiskt och underhållande sätt får barnet lösa kluriga uppgifter, matcha bilder med varandra, räkna bilar och leta efter olika föremål. Varje uppslag innehåller olika frågor som är kopplade till bilden, som hur många blå leksaker kan du hitta i bilden och hur många runda former kan du hitta i bilden?

Det här är en lättläst bok som även passar för de yngsta barnen. Boken är tryckt på tjocka sidor av kartong, liknande pekboksformatet, fast något större och därför väldigt enkel att bläddra i. Den här boken blir helt klart en favorit i vår bokhylla.

Emelie Loxi


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *