Gravid vecka 33

gravid vecka för vecka

Gravid vecka 33 men här blir dessvärre gravid vecka 33-inlägget inte bara rosa moln. För precis som annars kan man ju må dåligt under graviditeten, hur underbart det än kan vara att vänta barn.

För ett tag sen berättade jag om när min mamma dog. Om hur jag saknar henne så att bröstet bränner. Och i torsdags, när jag klev in i vecka 33, var jag i hennes hus, rensade, slängde, förberedde för att vi ska lämna huset till nya ägare. Det är en svår process och många minnen som kommer upp. Mycket som är slitsamt med att låta något gå för att man inte kan styra över vad som har hänt. Under hela min graviditet har känslor blandats av enorm glädje och ljus och enorm smärta, sorg och bottenlös saknad. En ny liten familjemedlem växer i min mage och ska komma till oss. En annan har under början av min graviditet varit svårt sjuk. Och i somras förlorade vi henne. Mamma och jag stod varandra så nära. Jag saknar henne så.

graviditetsvecka 33

När jag kom hem i torsdags tog jag hand om dottern. Hämtade henne från förskolan. Plockade fram potatisplättar ur frysen och värmde rester åt mig själv. David är fortfarande på turné och rivningen av väggen var inte helt färdigt, så vi hade två (mycket trevliga) snickare här som grejade när vi satt och åt.

gravid vecka 33

När kvällen kom och loppan hade somnat tog jag först hand om disken och ställde mig sen i duschen. Tvättade mitt hår. Tog hand om trötta fötter som burit en tung kropp och sparkande bebis hela dagen. Tog det lugnt. Njöt av att få pyssla om mig själv.

När man är gravid är något av det bästa och viktigaste man kan göra, att ta hand om sig själv. Särskilt om dagarna inte bara är rosa moln och inte bara fylls av en snart-kommer-bebis-lycka.

Men jag måste ändå säga att även om det var en tuff dag (och att många dagar under det här året har varit och kommer att vara tunga) så ger sparkarna i magen mig så mycket lycka. Och den andra guldklimpen, som snart ska bli storasyster, sov gott i sitt rum under torsdagskvällen. Så här satt jag, med två guldklimpar i min närhet som ger mig så enormt mycket lycka mitt i det mörka jag går igenom.

Men nu är den här gravida mamman trött. Och nu ska den här gravida mamman vila i soffan. Over and out.

Läs också:
Gravid – blandade känslor är vanligare än du tror
Mer från bloggen