Min Peppbok – en bok som hjälper barnet att sätta ord på tankar, känslor och behov

min peppbok

min peppbok

Titel: Min Peppbok
Författare: Linda Palm 
Illustratör: Sanna Sporrong
Förlag: Tukan förlag
Läsålder: 6-9 år, men kan fungera även för yngre barn med hjälp av vuxen
Antal sidor: 96
Utgivningsår: 2019

Precis som med allting annat kan man öva på att bli starkare inuti. Att barnet får hjälp att lära känna och uttrycka känslor, tankar och behov har stor betydelse för den känslomässiga och sociala utvecklingen.

”Dina tankar, känslor och idéer är viktiga.
Du är fantastisk och dina tankar behövs!”.
– Linda Palm, författare

Peppboken är en vackert illustrerad bok som hjälper barnet att sätta ord på känslor, tankar och behov. I boken får barnet påminnelser om att det är viktigt att tänka bra tankar om sig själv, att känna sig värdefull oavsett om man har en bra eller en dålig dag, gör bra eller mindre bra ifrån sig.

Superhemlig bok!

I inledningen kan man läsa att Peppboken är superhemlig – det är bara barnet som får läsa den! Men boken lämpar sig även för lite yngre barn, som inte är läs- och skrivkunniga. Den kan då bidra med inspiration för samtal mellan dig och ditt barn om vad barnet tänker och känner. Som förälder kan man hjälpa barnet att hitta orden.

Tre saker jag har skrattat åt idag

I boken får barnet små uppdrag, som att hjälpa någon som behöver hjälp eller att göra något litet extra för någon. Det finns också sidor där barnet får skriva om ”Tre saker jag skrattat åt idag”, ”Tre saker jag blev glad av idag” eller ”Idag har jag tränat på”. Barnet övar också på att lyssna inåt och fundera över vad hen behöver i olika situationer, som att hålla en hand eller vara med en trygg vuxen när barnet är orolig.

Läs mer: Vad är självkänsla?


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *