När jag intervjuade Petra Krantz Lindgren

intervju med Petra Krantz Lindgren

intervju med Petra Krantz Lindgren

I somras intervjuade jag Petra Krantz Lindgren till Ditt barn & Du. Hon är också beteendevetare och författare och vi sågs för att prata om hennes bok ”Med känsla för barns självkänsla”. Det var väldigt intressant att få höra hennes tankar och prata om föräldraskap.

Som förälder vill man ju att ens barn ska må bra och utveckla god och sund självkänsla. Men hur gör vi för att ge det till sina barn?

pendeltåg

Vi möttes på ett café på Lidingö där vi satte oss i Petras favorithörn.

fika på konditori princess

Boken ”Med känsla för barns självkänsla” läste jag först för egen del som förälder när jag funderade mycket på min dotters självkänsla och hur jag skulle bemöta henne när vi hade en period som verkligen utmanade mig som förälder. Jag visste inte riktigt hur jag skulle bära mig åt för att hantera allt på ett bra sätt. Så jag köpte boken och började läsa för att se om den kunde vara något för mig och min situation.

Det Petra förmedlar i boken har utvecklat mig i min roll som förälder och mitt sätt att kommunicera med mitt barn. För även om jag vet en hel del om barns utveckling så gör jag inte alltid gör rätt och jag är ingen perfekt förälder. Även jag blir frustrerad, trött och tappar tålamodet och kliar min skalle (och sliter mitt hår) för att lyckas begripa hur jag ska bära mig åt. Att ha med sig fler verktyg ser jag bara som positivt och en riktigt bra investering både för sig själv och sitt barn.

Petra skriver egentligen inte om självkänsla som fenomen utan mer om kommunikationen i vardagen mellan barn och föräldrar, där självkänslan utvecklas och både kan stärkas och försvagas. Hon menar att självkänslan inte är något vi föräldrar kan ”fixa till” åt våra barn utan att det är något som utvecklas i relationer, när vi ser, bekräftar och respekterar varandras behov. Hon hade många bra och kloka tankar om det och jag är så glad och tacksam att jag fick möjlighet att prata med henne. Läs intervjun med Petra här.

Och undrar du vad självkänsla egentligen är så kan du läsa här ” Vad är självkänsla?”

Tack för samtalet, Petra!

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *