Sorg på olika sätt – En barnbok om att möta barn i sorg

barnbok om sorg

Titel: Sorg på olika sätt
Författare: Linda Palm 
Illustratör: Johanna Lundqvist Björn
Förlag: Argument Förlag
Läsålder: 0-3 år
Antal sidor: 25
Utgivningsår: 2019

Sorg är de tankar och känslor som kommer om något jobbigt händer. Precis som vuxna kan barn som känner sorg reagera på olika sätt. I boken Sorg på olika sätt kan barnet, tillsammans med en vuxen, utforska hur sorg kan upplevas.

barnbok om sorg

Det kan vara vardagssorg, som att vinka hej då vid lämning på förskolan. Eller sorg som vara över en längre tid. Sorg kan ta sig i uttryck på olika sätt. Boken uppmuntrar till hur vi kan hjälpa varandra genom att lyssna samt ge trygga svar och vänder sig till småbarn mellan 0–3 år. Men givetvis passar den utmärkt att läsa även för något äldre barn.

Berätta för mig hur du känner, jag har tid och vill lyssna på dig. Min känsla och din känsla. 
Vi känner tillsammans! 
Sorg på olika sätt.

Ärligt och tröstande

Varje uppslag i boken presenterar sorg från olika perspektiv. Sorg över att förlora en vän, säga hej då eller när det händer något allvarligt som förändrar barnets liv. Ilska, frustration, oro, skuld och skam. Precis som vuxna kan barn sörja på många olika sätt. 

Berättelsen är illustrerad med tröstande och bekräftande bilder som underlättar för läsaren att möta bokens handling. Det här är en enkel och ärlig bok att använda för samtal om vardagssorg.

Emelie Loxi

Läs mer: Så kan du prata med barn i sorg

Dela och tipsa:


Ett svar till “Sorg på olika sätt – En barnbok om att möta barn i sorg”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *