Alla tre vill leka två

alla tre vill leka två

alla tre vill leka två

Författare och Illustratör: Maria Nilsson Thore
Förlag: Bonnier Carlsen
Utgivningsår: 2017
Serie: Alla tre
Ålder: 0-3 år

Ester och Valle har roligt. Dom leker att Valle är en hund och att Ester är en katt. Då kommer Idde. Hon vill också vara med och leka. Leken avbryts och Valle börjar leka med Idde. Då blir Ester sur. Alla tre vill leka två. Hur ska dom göra nu?

Boken ”Alla tre vill leka två” utspelar sig på förskolan Ärtan, i en miljö som barnen kan känna igen sig i. När barn ska leka tillsammans behöver de anpassa sig, kompromissa och lösa problem. Och att barn blir arga när leken avbryts är inte så konstigt utan något även vi vuxna kan känna igen oss i. Vi tycker ju inte heller om att bli avbrutna.

Hur gör man då, när alla tre vill leka två? Jo, en möjlighet är precis det som Valle, Ester och Idde gör. När leken avbryt och fler vill vara med kan man hitta nya former för leken så att alla barns behov av lek blir tillgodosett.

Boken ger bra tillfällen att prata om det som händer när barn ska leka tillsammans, när de ska samsas och när de måste förhålla sig till dynamiken i en grupp. Kanske kan du och ditt barn uppmärksamma något tillfälle då leken har fått omformas så att fler kunnat vara med och leka?

alla tre vill leka två

Lär dig mer om barns lek:
Leka tillsammans – inte bara busenkelt


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *