Carpe that fucking diem

carpe that fucking diem

Titel: Carpe that fucking diem
Idé och text: 
Maria Eng
Illustration & grafisk form: Sofia Brolin
Förlag: Hilda of Sweden

Carpe that fucking diem är en fyll-i-bok som fokuserar på dig som är eller ska bli förälder och din utveckling, när du ska hitta dig själv mitt i allt det nya och hur du upplever första åren med ditt barn. För när ett barn föds, föds en förälder. Och graviditeten innebär inte bara att barnet utvecklas och förbereder sig för ett liv utanför magen – graviditeten innebär att vi som föräldrar planerar och förbereder oss för livet med ett nytt barn som vi aldrig träffat förut. Och det händer massor med oss.

carpe that fucking diem

Boken är skriven på ett lättsamt sätt med fantastiska illustrationer. Den blandar seriösa reflektioner med roliga citat med hög igenkänning på hur livet som förälder kan vara. I boken kan du skriva ner råd du fått men aldrig behövt (för sånna får man) och skriva av dig om det där gräset som verkar grönare på andra sidan (sociala medier-filtret med glada och nöjda barn, en kopp varm latte och tjusiga kläder utan kräkfläckar och kladd). Du kan skriva av dig över hur det faktiskt är att vara förälder – att det både är det mest underbara och fantastiska men att det också kan innehålla psykbryt, gråa hår och fruktansvärd trötthet.

Carpe-that-fucking-diem

Den här fyll-i-boken är perfekt för den som vill förbereda sig för tiden med barn, som present till dig själv eller kanske till en vän. Finns hos Hilda of Sweden.

Text: Paulina Gunnardo, Beteendevetare

Läs intervjun med författaren Maria Eng:
→ Var din egen sorts förälder


Ett svar till “Carpe that fucking diem”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *