Ditt barn & Du´s första barnboktips

lästips leka tillsammans

lästips leka tillsammans

Hej! Nu ligger Ditt barn & Du’s allra första barnbokstips uppe!

Jag har blivit väldigt förtjust i Alla-tre-böckerna. En av dom heter ”Alla tre gräver en grop” och handlar om hur tre små viljestarka kids ska gräva en grop men bara har en spade (!) och måste turas om (!!!). Inte det lättaste eller särskilt självklart när man är 2-3 år. Och heller inte det lättaste när man är förälder till ett barn som ska lära sig det där med att turas om och man försöker visa och förklara mitt i starka känslor.

Förutom att det är mysigt att läsa böcker med sitt barn så kan det ge bra tillfällen att hjälpa barnet att sätta sig in i olika perspektiv och situationer där man kan diskutera sånt som barnet behöver hjälp att förstå. När man sitter med boken kan man prata om det som händer i boken utan att barnet är mitt upp i dom där känslorna själv (underlättar).

Lästipset om att leka tillsammans är förstås tänkt att kopplas ihop de två artiklarna som ligger uppe, om att leka tillsammans och om social kompetens är. Det kommer ytterligare ett lästips under veckan, då blir det en pekbok.

Om du har läst eller läser boken så får du gärna berätta vad du tycker och hur era samtal går hemma om det här med att turas om.

Strax ska jag och loppan iväg för att kika på vårskor, de små fötterna växer snabbt. Sen ska vi nog ta och hitta någon park att leka i. Ha du får en fin dag! 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *