Gravid vecka 35 – ”yeeeey” och ”omg, omg, omg..”

trött och gravid

graviditetsvecka 35

Gravid vecka 35 och 41 dagar kvar till bf!

En del av mig säger ”yeeeey” och en annan säger ”omg, omg, omg, omg..”.

Gravid vecka 35 och nu är det mesta färdigt inför lillasysters ankomst! Det känns både verkligt och overkligt. Jag både njuter av att vara gravid och börjar tycka att det är rätt jobbigt. Jag satt och pratade med dottern idag om att det ska komma en lillasyster. En alldeles riktig, liten bebis. Vi pratade om hur det skulle kunna bli. När vi pratade funderade jag på hur mycket hon förstår av det här, egentligen. I samma stund insåg jag att jag nog inte riktigt heller förstår. Gravid vecka 35! Det ska komma ett barn till. Snart!

gravid vecka 35
Skapligt trött här kan jag säga. Syns det..?

Många pratar om extrem trötthet såhär i slutet av graviditeten och jag är mycket tröttare än vanligt (syns det på bilden, eller..?). I normala fall somnar jag inte under läggningarna (läser först böcker och sitter sen bredvid tills hon somnat). Men precis som i början av graviditeten, då jag var väldigt trött och somnade under läggningarna, så klarar jag knappt av att hålla mig vaken nu heller.

storasyster

Kroppen har förstås blivit mycket tyngre och svårare att hålla i rörelse och jag kommer troligtvis gå upp lika mycket som jag gjorde med dottern, runt 20 kg. Det känns vill jag lova! När äldsta låg i magen var jag ändå rörlig i i princip hela graviditeten. Då kunde jag vara ute och promenera med jycken i skogen tills dagarna innan förlossningen. Visst gick jag långsamt, men jag kan inte minnas att jag vaggade så som jag gör nu. Nu känns det mer som att kroppen skulle gå sönder och ungen titta ut om jag var tvungen att gå ut och aktivera en polarhund själv. Längtar så extremt mycket efter att få göra i ordning vagnen, ta barnvagnspromenader och att kunna vara ute och gå längre sträckor igen! Det ska bli så skönt!

Hur mår du?

Kanske du också vill läsa:

→ Gravid vecka 34 – Gravidfotografering

→ Gravid vecka 33 – om sorg, att må dåligt och att ta om sig själv

→ Gravid vecka 32


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *