Läkarmissionen om deras arbete med säkra förlossningar

läkarmissionen

läkarmissionen
Foto: Håkan Flank/Läkarmissionen
Läkarmissionen är en av de organisationer där du kan hitta meningsfulla julklappar som gör livet bättre för barn. De hjälper bland annat fattiga kvinnor så att de får föda sina barn i en säker miljö där det finns möjlighet att ge kejsarsnitt om det behövs och ge vård för för tidigt födda barn. Här berättar de vilka barn och föräldrar de hjälper, hur du kan hjälpa genom dom och hur hjälpen når fram.

Vilka barn och föräldrar hjälper ni?

Läkarmissionen var med och byggde Panzisjukhuset i DR Kongo för cirka femton år sedan – mitt under brinnande inbördeskrig. I dag är Panzi ett begrepp i hela regionen. Många vandrar i dagar för att söka vård och hjälp på sjukhuset. Spädbarnsdödligheten i DR Kongo är en av de högsta i världen men till Panzisjukhuset kan fattiga kvinnor komma och få bra mödra- och förlossningsvård. På sjukhuset har man även hög kompetens när det gäller för tidigt födda barn.

Hur kan jag hjälpa dem genom Läkarmissionen?

Du kan köpa en säker förlossning i julklapp. För bara 150 kronor får en fattig kvinna föda sitt barn på Panzisjukhuset.

 Hur når hjälpen fram?

Läkarmissionen har varit med sedan starten och vi har självklart omfattande kontrollsystem för att se till att pengarna kommer fram och används rätt. Vi är också ofta på besök på sjukhuset.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *