Magpodden – om graviditet och att bli förälder

Magpodden Paulina Gunnardo

Vill tipsa er om en bra podd som heter Magpodden! I Magpodden pratar Bodil med sina gäster om graviditet, bebis och att bli förälder och om den enorma glädjen, rädslan man kan känna, allt det nya, det jobbiga, det fullkomligt ljuvliga.. Fina, djupa samtal helt enkelt. Det är som att träffa Bodil över en kaffe (vilket vi i och för sig också gjorde när jag var gäst i podden).

Magpodden Paulina Gunnardo
Foto: Bodil Bergman Hughes

Jag gästade podden när min andra flicka Othilia låg i magen. Vi pratade om hur det är att vara gravid och att ändå vara ”i gasen” och det tvära kastet till att bli mamma och föräldraledig. Hur det kan upplevas när livet med bebis fyller upp dagarna men man samtidigt kan känna sig understimulerad eftersom vardagen plötsligt fylls av helt andra uppgifter än de man hade tidigare.

gravid

Vi pratade också om att allt inte nödvändigtvis bara upplevs som rosa moln utan att man också kan må dåligt och tycka att det nyblivna föräldraskapet är utmanande och tufft. För så kan det vara, även om barnet är efterlängtat och man är så enormt tacksam. Tankar och känslor är komplexa och det ryms flera tankar och känslor i en människas kropp på samma gång. Man kan därför vara både tacksam och lycklig och samtidigt känna att någonting gnager i ens inre. Och det ville jag lyfta i podden, för det är normalt och helt ok att känna så.

Vi pratade även om att förbereda sig med profylax, tankar på förlossning och aurorsamtal. Länkar till några av de inläggen här nere om det är något du vill eller behöver veta mer om.

→ Här hittar du avsnittet med mig i Magpodden

Läs mer:

→ Hur är det att bli förälder?
→ Gravid vecka 38 – Förlossningsrädsla och besök hos Aurora
→ Gravid vecka 37 – Förbereda sig med profylax
→ Gravid vecka 40 – Förväntningar på hur och när förlossningen startar


7 svar till “Magpodden – om graviditet och att bli förälder”

    • Ja, gör det 🙂 Jag hade också behövt höra lite hur andra upplevt det när jag väntade mitt första barn.

  1. Tack för tips! Ska definitivt lägga till podden i biblioteket. 🙂
    Ska bli intressant att höra om känslorna under föräldraledigheten, det kan jag behöva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *