Meningsfulla julklappar

julklappstips

julklappstips

Då var det snart jul igen och vi förbereder oss med julklappar, julmat och julpynt. År efter år ökar julhandeln och år efter år spås bli rekord för hur mycket vi spenderar på julshoppingen. Det handlar om flera miljarder kronor för saker som bara har med julen att göra. I samma stund far många barn illa och deras rättigheter kränks. Här kan du läsa om fyra olika organisationer som med din hjälp når de här barnen.

Har du inte möjlighet att ge själv, tipsa gärna fler om någon av alla de organisationer som finns till för att hjälpa, här hemma i Sverige eller på någon annan plats i världen.

 

Childhood armband

Childhood arbete med att förebygga våld och sexuella övergrepp mot barn och för varje armband stödjer du deras arbete. Armbandet på bilden påminner om varje barns rätt till sin barndom. Armbanden finns i båda barn- och vuxenstorlek och kostar 100 kronor styck. Du hittar dom i Childhood’s webbshop, hos Polarn och Pyret, på Apoteket Hjärtat eller Lloyds Apotek.

→ Här kan du läsa intervjun med Childhood om vilka barn de hjälper och hur du via dom kan hjälpa barnen

Foto: Håkan Flank/Läkarmissionen

Läkarmissionen fokuserar på att hjälpa människor så att de kan hjälpa sig själva att förändra sina livsvillkor. Under förra året fick 300 000 barn och vuxna hjälp av Läkarmissionen. En av de saker de arbetar med är att förebygga och förhindra spädbarnsdödlighet genom att ge fattiga kvinnor mödra- och förlossningsvård.

→ Här kan du läsa intervjun med Läkarmissionen om vilka barn de hjälper och hur du via dom kan hjälpa barnen

giving people

Giving people arbetar i Sverige med visionen om att inget barn ska leva i utanförskap eller fattigdom. Deras målgrupp är de barn som lever i fattigdom och de barnfamiljer som är på väg in i fattigdom och lever på marginalerna. Giving People förmedlar matkassar, kläder, skor och hygienartiklar.

→ Här kan du läsa intervjun med Giving People om vilka barn de hjälper och hur du via dom kan hjälpa barnen

 

Unicef katastrofpaket

Unicef kämpar för barns rättigheter världen över, de vet att man kan förändra världen och hur man kan förändra den. De finns över hela världen, från slumområden och flyktingläger till regeringskorridorer där de påverkar världens ledare. I Unicef’s gåvoshop kan du hitta julklappar som räddar liv. Där finns näringspaket, vaccinpaket, filtar och mycket mer.

→ Här kan du läsa intervjun med Unicef om vilka barn de hjälper och hur du via dom kan hjälpa barnen


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *