Gravid vecka 39 – Att tänka på när du väntar barn

Magpodden Paulina Gunnardo

Magpodden Paulina Gunnardo

Gravid vecka 39

Gravid vecka 39 och bara 13 dagar kvar till beräknat förlossningsdatum.

Något att tänka på om man väntar barn är att det är så olika för olika personer. Jag väntar mitt andra barn och har tänkt på det här med hur vi kan uppleva både tiden som gravida och tiden med bebis olika. Jag tror att det är bra att prata om sin graviditet, få lufta känslor och tankar med andra. Det händer så mycket inom oss, inte bara fysiskt utan också mentalt. Det är en stor mental omställning att bli förälder och tiden som gravid är en tid då man förbereder sig på vad som kan komma. Det är så otroligt viktigt att inte jämföra sig med andra, men jag tror ändå att det kan vara bra att få lyssna på hur andra upplever det. Ibland ger det igenkänning, ibland ger det perspektiv och det är inte så dumt att kunna få tips från de som redan gått igenom graviditeter.

Magpodden – lite om hur det var för mig

För ett tag sen var jag hemma hos fotografen Bodil Bergman Hughes och fotade gravidmagen och spelade in ett avsnitt av Magpodden med henne. Vi pratade om mina två graviditeter och hur jag upplevt dom. Det kommer på måndag så då får ni lyssna på Magpodden här! 🙂

→ Här kan ni läsa om när jag var hos Bodil och fotade magen
→ Gravid vecka 38 – Förlossningsrädsla och besök hos Aurora
→ Gravid vecka 37 – Förbereda sig med profylax
→ Gravid vecka 36 – Tips till dig som är gravid


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *