Gravid vecka 41 – Väntan på att familjen ska växa

få småsyskon

Gravid vecka 41

Välkommen gravidvecka 41! Från och med nu heter det att man gått över tiden. 40 fulla graviditetsveckor har gått och nu är det verkligen bara väntan här..

Det är ju inte bara jag som gravid som väntar. Här hemma har vi en blivande storasyster som väntar på sin lillasyster. Senaste tiden har hon verkligen boat på sitt sätt som storasyster. Dockor har bäddats ner, badats, klätts på och av mer än annars. Det är så gulligt att hitta den här dockan på lite olika ställen. Blev så paff när jag hittade dockan i badkaret och i lillasysters badstöd som hon ska ligga i sen.

bli storasyster

Hon pratar mycket om hur hon ska ta hand om sin lillasyster, att hon vill bära, hur hon ska lyfta upp henne om hon ramlat. Igår när hon fyllde år fick hon en låda pyssel och det första som hände var att hon delade upp grejer så att även lillasyster skulle få. Hur fint?! Och det i en tid då hon är i en ålder då det här med att dela med sig och turas om kan vara väldigt svårt.

För många syskon kan den första tiden vara en tuff tid då de måste anpassa sig till något nytt: Att dela föräldrarna med ett annat barn. Men det är också en tid då syskonband kan stärkas och den där fina kärleken kan växa fram. Vi har verkligen en speciell tid framför oss.

Nu hoppas jag att lillasyster kommer snart ♥

Kanske du också vill läsa:

Gravid vecka 40 – Förväntningar på hur och när förlossningen startar
→ Gravid vecka 39 – Att tänka på om du är gravid
→ Gravid vecka 38 – Förlossningsrädsla och besök hos Aurora
→ Gravid vecka 37 – Förbereda sig med profylax
→ Gravid vecka 36 – Tips till dig som är gravid


2 svar till “Gravid vecka 41 – Väntan på att familjen ska växa”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *